BEKIJK NU DE FOTO'S

29 aug. 15:30 Hollandse Hoeve

Openluchtdienst
'samen zorgen'

 

Een unieke ervaring: laagdrempelige kerkdienst in de openlucht in Goes

Op zondagmiddag 29 augustus zal er om 15:30 een kerkdienst plaatsvinden in de openlucht, op het terrein bij de Hollandse Hoeve (Kattendijksedijk 27).
Het jaarlijkse terugkerende evenement is populair bij veel gelovigen in Goes, maar vanwege de coronamaatregelen werd ervoor gekozen de editie van 2020 niet te laten doorgaan.

 

Het hoofdingrediënt van deze middag is de samenzang van bekende liederen. De muzikale begeleiding wordt gedaan door de band van de Bethelkerk (V.E.G.) én de brassband van het Leger des Heils.
Joshi van Veen (predikant Rafaël Goes) zal vanuit Mattheüs 6 een toespraak houden over het thema ‘Samen zorgen’. Er zal een moment zijn waarop mensen die in de zorg werken in het zonnetje worden gezet. De presentatie is in handen van Gerard Verkuil en Carolien Fieret. De artwork in het liedboekje is afkomstig van Sietske Koopman.

De dienst zal zo’n 5 kwartier duren en is gezins-proof; er is een interactief kindermoment en de sfeer is informeel. Door het laagdrempelige karakter, is de dienst ook uitermate geschikt om te bezoeken als geïnteresseerde (die het niet gewend is- of prettig vindt om een reguliere kerkdienst bij te wonen).

De toegang is vrij en aanmelden vooraf is niet nodig (registratie vindt ter plekke plaats). Het is niet noodzakelijk een eigen stoel mee te nemen; er zijn 150 stoelen ter plaatse.
Bij slecht weer wordt de dienst verplaatst naar binnen; in de Grote Kerk in het centrum aan de Singelstraat 21. Dit zal dan op 29 augustus om 12:00 bekend worden gemaakt via deze website.

De dienst wordt georganiseerd door stichting GoedNieuwsGoes. Dit is een samenwerking van 6 Goese kerken: de Protestantse Gemeente Goes, de C.G.K., het Leger des Heils, E.G. Rafaël Goes, de Vrije Evangelische Gemeente én de G.K.V). De stichting organiseert activiteiten waardoor jong en oud op eigentijdse wijze in aanraking komen met het geloof in Jezus Christus.
Geliefde evenementen die plaatsvonden in Goes waren de Lichtjestour in Goes-Oost en Kerst samenzang bij de Maartensbrug. I.s.m. de gemeente Goes en 11 verschillende kerken, vond eind vorig jaar de lancering plaats van GoesViertKerst.nl; maar liefst 10.000 mensen namen toen deel aan deze online Kerstbeleving.

Openluchtdienst 2021 Goes Hollandse Hoeve.png
 
 

Heeft u vragen of wilt u iets kwijt n.a.v. de Openluchtdienst 2021?
Dat via onderstaand formulier.

Wij hebben jouw bericht ontvangen, dankjewel.